![]() |
Patates Hamuru Kızartması |
Malzemeler; (6 Kişilik)
- 3 Adet Orta Boy patates
- 2 Adet Yumurta
- 1 Tatlı Kaşığı Nişasta
- 2 Çorba Kaşığı Ezilmiş Beyaz Peynir
- 3-4 Dilim Salam
- 1/2 Su Bardağı Un
- 1 Adet Yumurta Sarısı
- 1/2 Su Bardağı Galeta Unu
Hazırlanışı;
- 3 adet patatesi haşladıktan sonra, rendeleyelim. Üzerine 2 yumurtayı,1 tatlı kaşığı nişastayı,karabiberi,2 çorba kaşığı ezilmiş beyaz peyniri,küçük küçük kesilmiş salamları ilave edelim.Tüm malzemeyi iyice yoğuralım.
- Patates hamurundan ceviz iriliğinde parçalar koparalım.Yuvarlayarak,şek
il verelim.Patates toplarını önce una, sonra çırpılmış yumurta sarısına son olarak da galeta ununa bulayalım. - Derin bir tavada sıvı yağı kızdıralım.Patates toplarını kızgın sıvı yağda,tavayı arasıra sallayarak kızartalım.Fazla yağının süzülmesi için kağıt mutfak havlusunun üzerine alalım.
- Ilınınca servis yapalım
Afiyet Olsun...
.
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...