Kadayıf Böreği |
Değişik bir tarif. Kadayıftan börek olur mu demeyin deneyin güzel oluyor kahvaltılarda da faklı bir tat
- 300 gr. Tel kadayıf
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ, biraz da tereyağı katabilirsiniz
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Arası için: Sucuk ve kaşar
Hazırlanışı;
- Kadayıflarımızı geniş bir kaba alalım, üzerine yağı döküp elinizle kopartarak kadayıfları küçük parçalara ayıralım
Kadayıfların yarısını tavaya alıp, kenarlarını taşırtarak tavaya yayalım ve üzerine dilimlenmiş kaşar ve ufalanmış sucukları dizelim eğer terayağı da katacaksanız tereyağını da katın tabii sıvı yağı o zaman biraz az katın.
Kalan kadayıfları da sucuk ve kaşarların üzerine yerleştirip elinizle sıkıca bastırın.
Bir kase içine yumurta, süt ve tuzu koyup iyice çalkalayın. Kadayıfın üzerine gezdirin.
Kısık atelde alt kısım kızarınca bir servis tabağı yardımıyla böreği ters çevirin. İki tarafta kızaran böreği tavadan alıp dilimleyerek servis edin.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...