![]() |
Zeytinli Salamlı Kişloren |
- 250 gr Terayağı ve sıvı yağ karışımı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta sarısı beyaz kısımlarını üzeri için kullanabiliriz
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı un
Üzeri İçin;
- 1/2 su bardağı siyah zeytin çekirdeklerini çıkartalım
- 1 paket (200 ml) krema
- 1 su bardağı süt
- 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber
- 2'şer çay kaşığı nane ve kekik
- 2 yumurta
- 1 su bardağı rende kaşar peyniri
- 5-6 dilim salam
- Derin bir kabın içerisinde yumurta sarısını ve yağımızı karıştırmaya başlayın. Üzerine yoğurdu ekleyip karıştırmaya devam edelim sonrasında sırasıyla un, kabartma tozu ve tuzu de ekleyip ele yapışmayacak kıvama gelene kadar hamuru yoğuruyoruz. Yoğurma işi bittikten sonra hamurun üzerini hafif nemli bir mutfak peçetesi ile örtüp 20 dk. oda sıcaklığında bekletin.
- Hamur dinlenirken kremalı malzemeyi hazırlamaya geçin ve derin bir kaba süt ve kremayı alıp tel çırpıcı ile çırpmaya başlayın. Ardından kremalı karışıma yumurta, peynir, tuz, karabiber, nane ve kekiği de ekleyin.
- Dinlenen kişloren hamurunu 2 yemek kaşığı yağ ile yağlanmış 24-28 cm. çapındaki orta boy tart kalıbına kenarlarını 2-3 cm. yükselterek yayın.
- Pişerken hava alması için hamuru çatalın ucuyla 7-8 yerinden delin.
- Kremalı sosu hamurun üzerine dökün. Zeytin ve salamları da üzerine serpiştirin
- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dk. pişirin ve sıcak servis yapın.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...