Krep bohçası malzemeleri;
Krep için:
- 2 yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- tuz, 2 su bardağı un
İç malzeme için:
- 500 gr. kuşbaşı tavuk
- 2 domates
- 2-3 yeşil biber
- 3 diş sarımsak
- 1 soğan, 1 tutam fesleğen, tuz, karabiber, sıvıyağ
- Bağlamak için yeşil soğan sapları
Krep bohçası hazırlanışı
Krepleri yapmadan önce iç malzemeyi yapalım. Bir tavaya tavukları alıp, sıvı yağ ile kavuralım. Kuşbaşı tavuklar kıvama geldikten sonra, soğan ve sarımsağı incecik doğrayıp ekleyelim. Yeşil biberleri ve ardından da domatesleri doğrayıp ilave edin. Tuz, karabiber ve fesleğeni ekleyip soğumaya bırakın.
Krep için, yumurtaları karıştırma kabına alın. İçine sütü ve sıvı yağı dökün. Tuzu ve unu koyarak çırpın. Krep tavasını ısıtın. Krep karışımını dökmeden önce kağıt peçete ile tavayı yağlayın. Krep hamurunu kepçeyle alıp, tavaya gezdirerek dökün. Krepleri çevirerek pişirin. Pişen kreplerin içlerine tavuklu harcı paylaştırın. Kreplerin kenarlarını yukarıya doru büzüp kaynar sudan geçirilmiş yeşil soğan sapı ile bağlayın. Krep bohçası artık hazır, servis yapmadan önce 200 derece fırında tavuklar ısınıncaya kadar bekletin
Afiyet olsun.
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...