![]() |
Kahvaltılık Krep |
Pazar kahvaltılarının prensesi harika bir krep tarifi
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı pudra şekeri
- 2 su bardağı süt
- 1 tatlı kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay kaşığı kadar tuz
üzerine:
dondurma veya çilek reçeli, bal pekmez de olabilirHazırlanışı:
Yumurta ve pudra şekeri mikserde karıştırılır sıvı yağ ve vanilya tozu eklenir karıştırılır son olarak bir çimdik tuz ve un eklenerek pürüzsüz akışkan bir hamur hazırlanırTeflon tava ocağa koyulur kısık ayardan biraz daha fazla olacak şekilde açılır
Teflon tava hafifçe fırça yardımıyla yağlanır kepçe ile hamurdan 1 kepçe alınır ve tavaya boşaltılır hamur tavaya yaydırılır
10 saniye kadar kısa bir sürede krepin alt kısmı pişecektir kenarlardan krep tavadan ayrılıyorsa hemen diğer tarafını çevirip hafif pişince ocaktan alırız
afiyet olsun.
Bu tarifimizde krep hamuru oldukça akışkan bir hamur oluyor kıvamını bulmadı mı un eklemem gerekiyor mu diye düşünmeyin(kek hamurundan çok daha akışkan)
Krep hamurunu tavaya boşaltınca tavayı çok hızlı hareketlerle elinize alarak ileri geri sağa sola doğru sallayarak hamurun çabucak tavaya yayılmasını sağlayın krepi çevirmek için kenarını kontrol edin pişen krep hamuru hafifçe kızaracak ve kendiliğinden tavadan ayrılacaktır. krepi çevirmek için havada uçma hareketini yapabilirsiniz yapamıyorsanız elinizle çevirmek zorundasınız .
hamuru hazırladıktan sonra vaktiniz varsa 15 dakika dinlendirebilirsiniz