Sebzeli Krep

kahvaltitarifleri.com | 23:00



Krep Hamuru;
  • 2 tane yumurta
  • 4 su bardağı bardağı süt
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • tuz
  • un ( kıvamına göre ayarlayın, kek hamuru kıvamında )

İç malzemesi;

  • 1 tane kuru soğan
  • 2 tane kırmızı biber
  • 2 tane çarliston biber
  • 2 tane havuç
  • 2 tane kabak
  • kaşar
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz, karabiber


Hazırlanışı; krep nasıl yapılır


  • Un, süt ve yumurtaları büyük bir kasede çırpıcı ile iyice karıştırın.
  • Krep tavasını hafifçe yağlayıp krep hamurundan 1 kepçe kadar alın ve kızgın tavaya dökün. Altı pişince diğer yüzünü çevirip pişirin. Krebi bir düz tabağa alın.
  • Diğer krepleri yaparken tavayı ben yağlamadan yaptım
  • Krem hamuru bitinceye kadar işlemi tekrarlayarak krepleri pişirin.
  • Biberleri havuç ve kabakları temizleyin. Kuru soğanı soyup kıyın. Soğanı zeytinyağında pembeleştirin.
  • Biberleri verev, ince şeritler halinde kesin.havuç ve kabaklarrı isterseniz rendeleyin isterseniz jülyen şekline kesin. Sebzeleri soğana ekleyip soteleyin ve tavayı ocaktan alın.
  • Karışımı kreplerin içine paylaştırıp rulo yaparak sarın.
  • Krepleri fırın kabına dizip üzerine kaşar peyniri serpin ve 5 dakika fırınlayıp servis yapın.

Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Kahvaltı Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger