Krep Hamuru;
- 2 tane yumurta
- 4 su bardağı bardağı süt
- yarım su bardağı sıvı yağ
- tuz
- un ( kıvamına göre ayarlayın, kek hamuru kıvamında )
İç malzemesi;
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane kırmızı biber
- 2 tane çarliston biber
- 2 tane havuç
- 2 tane kabak
- kaşar
- 3 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı; krep nasıl yapılır
- Un, süt ve yumurtaları büyük bir kasede çırpıcı ile iyice karıştırın.
- Krep tavasını hafifçe yağlayıp krep hamurundan 1 kepçe kadar alın ve kızgın tavaya dökün. Altı pişince diğer yüzünü çevirip pişirin. Krebi bir düz tabağa alın.
- Diğer krepleri yaparken tavayı ben yağlamadan yaptım
- Krem hamuru bitinceye kadar işlemi tekrarlayarak krepleri pişirin.
- Biberleri havuç ve kabakları temizleyin. Kuru soğanı soyup kıyın. Soğanı zeytinyağında pembeleştirin.
- Biberleri verev, ince şeritler halinde kesin.havuç ve kabaklarrı isterseniz rendeleyin isterseniz jülyen şekline kesin. Sebzeleri soğana ekleyip soteleyin ve tavayı ocaktan alın.
- Karışımı kreplerin içine paylaştırıp rulo yaparak sarın.
- Krepleri fırın kabına dizip üzerine kaşar peyniri serpin ve 5 dakika fırınlayıp servis yapın.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...