- 5 tane yufka
- Peynir
- Madanoz ( isteğe göre )
- 3 yumurta
- 100 gr margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tane maden sodası
Hazırlanışı;
- Tepsiyi yağlayın, bir tane yufkayı en altta bütün açın kenarlardan hafif sarkıtın, üstüne 2 tane yufkayı parçalayarak dizin.
- Peynirli iç harcı koyun, üstüne 2 tane yufkayı yine parçalayarak koyun .
- Kenarlarını böreğin üstüne katlayarak kapatın
- Fırına vermeden böreği küçük dilimler halinde kesin
- 3 yumurtayı çırpın eritilmiş margarin sıvı yağ ekleyin çırpın 2 tane maden sodasını koyup çırpın .
- Kesilmiş böreğin her tarafına eşit miktarda dökün iyice içine çekmesini bekleyin
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirin
Afiyet olsun ...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...