![]() |
Kabarık Omlet |
Malzemeler (2 kişilik);
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- yarım çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı soğuk su
Hazırlanışı;
- Tavaya sıvı yağı döküp altını açalım ve yağı ısıtalım. Bir kasede yumurta, nişasta, su ve tuzu çırpalım. Kızmaya başlayan yağımıza yumurtamızı dökelim üzerini kapatalım.
- Yumurta tavasını arada sallayıp yumurtanın sulu yerlerinin pişmesini sağlayalım ve kapağı açalım. Ters düz edelim. çevirdikten sonra daha çok kabarmaya başlayacaktır.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...