Pırasalı Kaygana |
Malzemeler;
- 2 Yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1,5 Su Bardağı Un (kıvamı kek hamurudan biraz daha akıcı olacak)
- 3-4 dal pırasa
- tuz, karabiber pul biber de atabilirsiniz seviyorsanız eğer
- 1 cimdik karbonat veya 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
Hazırlanışı;
- Pırasalarımızı incecik doğruyoruz ve tuzla hafif ovuyoruz, eğer suyunu salarsa suyu süzüyoruz.
- Derin bir kabda tuz, yumurta ile yoğurtdu çırpıyoruz buna un ilave ediyoruz
- Karbonat yada kabartma tozunu ilave ediyoruz ki kaygana kabarsın puf puf olsun lezzeti artsın :)
- Pırasaları ilave edin ve karıştırın isterseniz diyet yapmıyorsanız 2 yemek kaşığı sıvıyağda ekleyebilirsiniz.
- Kızdırdığımız tavaya bir yemek kaşığı dökün ve kayganadan 1 yemek kepçesi (porsiyonluk) döküp arkalı önlü kızarana kadar pişirin.
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...