![]() |
Milföy Hamurlu Talaş Böreği |
Malzemeler;
- 20 adet milföy yaprağı (kare parça)
- 2 adet yufka
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvıyağ veya zeytinyağı
- 1 şişe soda
İç Harcı İçin;
- beyaz peynir
- Maydanoz
Hazırlanışı;
- Öncelikle tepsiyi yağlayın varsa yağlı kağıt ile kaplayın. Milföylerin 10 tanesini aralıksız olarak yan yana tepsiye dizin.
- Daha sonra dizdiğimiz milföylerin üzerine bir tane yufkayı kırıştırarak yerleştirin.
- Peynirli ve ince doğranmış maydanozlu iç malzemeyi tüm yufkanın üzerine yayın.
- Daha sonra iç malzemenin üzerine 2. yufkayı kırıştırarak yayın.
- Yufkanın üzerine, kalan 10 adet milföy hamurunu yine aynı şekilde aralık bırakmadan, yan yana ve milföyleri fazla ezmeden yerleştirin. Sonra böreği önce kare kare milföylerin hizasından, sonrada her bir kareyi iki üçgen şeklinde kesin.
- Yumurta, sıvıyağ ve sodayı karıştırın. ve tüm milföylerin üzerine eşit şekilde sürün. Sıvı karışımın kestiğiniz yerlerden böreğin içine geçmesine dikkat edin.
- 180 derecede önceden ısınmış fırında üstü kızarıp, kabarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun...
denedim çok güzel oldu ;);)
YanıtlaSil