![]() |
Minik Açmalar |
- 2 su bardağı ılık süt,
- Yarım çay bardağı toz şeker,
- Yarım çay bardağı sıvıyağ,
- 1 paket maya,
- 1 tatlı kaşığı tuz,
- 1 tatlı kaşığı mahlep,
- 1 paket oda sıcaklığında tereyağı,
- Aldığı kadar un
- Susam, çörekotu
- 1 adet yumurta sarısı ( üstüne sürmek için )
Hazırlanışı;
- Hamuru için tüm malzemeleri sırası ile karıştırıp kulak memesi kıvamında hamur elde edelim
- Unu azar azar eleyin ve hamur ele yapışmayı bıraktığı an sizde un eklemeyi bırakın.
- Hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp yarım saat kadar ılık bir ortamda bekletin.
- Kabaran hamurdan istediğiniz boyutta parçalar koparın, ince rulo şeklinde yuvaralayın ve açma şeklini vermek için düğüm atın.
- Hazırladığınız açmaları yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirip, üstüne yumurta sarısı ve susam serperek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin.
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...