Patates Yelpazesi |
İster kahvaltılarda ister ise hazırladığınız et yemeklerinin yanında servis edeceğiniz nefis ve pratik bir tarif
Malzemeler;
5,6 patates
yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı reyhan otu
damak tadınıza göre kekik,nane kimyon karabiber tuz ve pul biber
Hazırlanışı;
- Patatesleri soyup yıkayın ince dilimlere dip kısmını kesmeden dilimleyin
- Yağ, reyhan, kekik,tuz, pul biber ve istediğiniz baharatlar ile hazırladığınız sosun içinde 5 dakika kadar bekletin patatesin aralarına kadar sosun girmesini sağlayın
- Yağını süzerek fırın kabına dizin 180 derecede yumuşayıp kızarana kadar pişirin sıcak olarak ister kahvaltıda ,ister et yemeklerini yanında servis yapın .
Afiyet olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...