![]() |
Çilek Reçeli |
Artık yaz geldi çilekler mis gibi kokusu ile tezgahlarda yerini aldı. Bu aylarda çıkan çilekler mayıs sonu haziran gibi tarla çileği oluyor dolayısı ile kokusu ile tadı ile tam yenecek ve ev yapımı çilek reçeli yapılacak cinste oluyorlar.
Malzemeler;
- 1 kilogram çilek
- 3 su bardağı toz şeker miktarı arzunuza göre arttırabilirsiniz bu miktar orta miktar.
- 2-3 diş limon tuzu
- 1 silme çay kaşığı tereyağı
Çilek Reçeli Nasıl Yapılır?
- Çilekleri ayıklayıp güzelce yıkayalım ve akşamdan kaynatacağımız tencereye koyup üzerine şekeri serpip kapağını kapatalım. Bu sayede sabaha kadar şekerler ile çilekler birbirine iyice karışıp kıvama geliyor.
- Sabah tencereyi söyle bir karıştırıp ocağa alalım ve kaynamaya başlayınca tereyağını ekleyelim ara ara karıştıralım.
- Kaynarken çıkan baloncuklar irileşmeye, göz göz olmaya başlayınca limontuzunu ekleyip karıştırın.2 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
- Eğer kış için saklayacak iseniz sıcakken kavanoza doldurup ağzını kapatın ve ters çevirin. Soğuyana kadar bekletin.
- Hemen tüketmeye başlayacaksanız vakumlatmaya gerek yok. Kavanoza doldurup soğuyana kadar bekletin, daha sonra kapağını kapatın. Aksi halde terleme yapar, küf oluşabilir.
Çilek reçeli videolu tarifi;
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...