Evde Labne Yapımı

kahvaltitarifleri.com | 20:32

 


Malzemeler;


  • 1 kg çiğ süt (günlük süt de olur)
  • 30 gr beyaz peynir (oda ısısında)
  • İsterseniz biraz da tereyağı katabilirsiniz


Hazırlanışı;


  • Sütü kaynatın, kaynattıktan sonra 3 dk daha kaynamaya bırakın. Kaynattığınız sütü evin en serin yerine alıp ılınmaya bırakın, elinizi yakmayacak bir sıcaklığa gelmeli bebeklerin içebileceği sıcaklıkta olmalı.
  • Peyniri çatalla iyice ezin, beyaz peynirinde oda ısısında olmasına dikkat edin. Üzerine yarım su bardağı kadar süt ilave edip karıştırın ve hazırladığınız bu  mayayı sütünüze ekleyin ve karıştırın. Mayalamaya bırakacağınız kabı kalın bir battaniye ile iyice sarın ve evin en sıcak yerine koyun ve 8 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • 5 saatin sonunda mayalanan peyniri temiz beyaz bir tülbente alın ve ağzını bağlayın. Süzülmesi için biraz yüksek bir yere asın ve 2 saat kadar suyunun süzülmesi için bırakın. Bu peynir suyunu atmayın kıymetli bir sudur çorbalarda kullanabilirsiniz .
  • Labne peynirinizi arzu ettiğiniz miktarda tuz ile harmanlayın, istediğiniz baharatlar ile mesela biber, kekik, nane ile lezzet katabilirsiniz..

Afiyet Olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...

 
Support : Your Link | Your Link | Your Link
Copyright © 2013. Kahvaltı Tarifleri - All Rights Reserved
Template Created by .. Published by ..
Proudly powered by Blogger