Malzemeler;
- 1 kg çiğ süt (günlük süt de olur)
- 30 gr beyaz peynir (oda ısısında)
- İsterseniz biraz da tereyağı katabilirsiniz
Hazırlanışı;
- Sütü kaynatın, kaynattıktan sonra 3 dk daha kaynamaya bırakın. Kaynattığınız sütü evin en serin yerine alıp ılınmaya bırakın, elinizi yakmayacak bir sıcaklığa gelmeli bebeklerin içebileceği sıcaklıkta olmalı.
- Peyniri çatalla iyice ezin, beyaz peynirinde oda ısısında olmasına dikkat edin. Üzerine yarım su bardağı kadar süt ilave edip karıştırın ve hazırladığınız bu mayayı sütünüze ekleyin ve karıştırın. Mayalamaya bırakacağınız kabı kalın bir battaniye ile iyice sarın ve evin en sıcak yerine koyun ve 8 saat kadar mayalanmaya bırakın.
- 5 saatin sonunda mayalanan peyniri temiz beyaz bir tülbente alın ve ağzını bağlayın. Süzülmesi için biraz yüksek bir yere asın ve 2 saat kadar suyunun süzülmesi için bırakın. Bu peynir suyunu atmayın kıymetli bir sudur çorbalarda kullanabilirsiniz .
- Labne peynirinizi arzu ettiğiniz miktarda tuz ile harmanlayın, istediğiniz baharatlar ile mesela biber, kekik, nane ile lezzet katabilirsiniz..
Afiyet Olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...