![]() |
Güveçte Peynir Eritme |
Malzemeler;
- Tulum peyniri
- Kaşar peyniri
- Yumurta (her bir güveç için 1 tane)
Hazırlanışı;
- Kaşar peynirini minik küpler halinde doğrayın. Tulum peynirini de ilave edip karıştırın, alt üst edin ki bütünleşsin.
- Peynir ölçüsü aynı miktar olmalı. Yani kaşar peyniri bir çay bardağı ise tulum peyniri de bir çay bardağı olmalı. Hatta kaşarı biraz daha fazla koyun ki kıvamı daha güzel olsun.
- Hazırladığımız karışımı güveç kablarının içine paylaştırın.
- En son peynir karışımını güvece yerleştirdikten sonra üzerine bir adet yumurtayı kırın ve önceden ısıtılmış 200 derece fırına verip üzeri iyice kızarana dek pişirin.
Afiyetler olsun...
0 yorum:
Yorum Gönder
Lütfen Yorumlarınızı Bizden Esirgemeyin...